Eerste bedrijfsautotechnicus

Een Bedrijfsautotechnicus is werkzaam in een bedrijf dat zich bezig houdt met onderhoud, reparatie en diagnoses stellen aan voertuigen. Het bedrijf kan een dealerorganisatie, onafhankelijk- of transportbedrijf zijn dat nieuwe- en gebruikte voertuigen verkoopt en repareert.

De Eerste Bedrijfsautotechnicus houdt zich bezig met complexere werkzaamheden in tegenstelling tot een Bedrijfsautotechnicus en monteert bijvoorbeeld ook voertuigvolgsystemen, plant de werkzaamheden voor de werkplaats, maakt een afweging in de kosten en baten en stelt prioriteiten. Hij staat klanten te woord en kan zich inleven in de klant. De Eerste Bedrijfsautotechnicus begeleidt ook collega’s in de werkplaats die minder ervaring hebben bijvoorbeeld stagiaires en is verantwoordelijk voor het goed uitvoeren van de werkzaamheden. Overleg met leidinggevende is van belang mochten er omstandigheden ontstaan waar overleg voor nodig is.

Onze procedure Bedrijfsautotechnicus?

Onze EVC-procedure Bedrijfsautotechnicus is o.a. bedoeld voor mensen die hun ervaring willen laten vastleggen, zonder hiervoor een opleiding te volgen. Het is niet van belang waar u die kennis en vaardigheden hebt opgedaan. Dit kan bijvoorbeeld zijn: op school, op het werk, een hobby of vrijwilligers werk. Uw kennis en vaardigheden kunnen overeenkomen met de kennis en vaardigheden bij een bepaalde kwalificatie (beroepsopleiding). Dit gebruiken wij dan als meetlat. Als het aantoonbaar is dat u belangrijke beroepshandelingen (werkprocessen) kunt uitvoeren dan wordt dat vastgelegd in een Ervaringscertificaat.

Heeft u interesse? neem dan contact op met 06-41467690 of vul het aanmeldformulier in.